Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας , Απο τη Θεωρία στην Πράξη / Παράσχος Μανιάτης

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 9789609732291

Παλιά τιμή: 55,00  

Τιμή: 44,00

Κερδίζετε : 11,00 (20%)
-20%
Διαθεσιμότητα: Σε Απόθεμα

To παρόν βιβλίο ασχολείται εμπεριστατωμένα με το θέμα-πεδίο-γνωστικό αντικείμενο-ειδικότητα-τομέας-κλάδος-επιστήμη της διοίκησης της εφοδιαστικής αλυσίδας (supply chain management) (SCM).        Η διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας σε καμία των περιπτώσεων του παρόντος βιβλίου θεωρείται ισότιμος ή αλλαγή ονόματος (μετονομασία) με την ειδικότητα των logistics (κεφάλαιο 8). Με άλλα λόγια θεωρούνται δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά σχετιζόμενα. Εξ’ άλλου παρουσιάζονται και με διαφορετικό όνομα στην παγκόσμια βιβλιογραφία.       Στα πλαίσια του παρόντος βιβλίου γενικά ομιλούντες ο όρος management αποδίδεται ως διοίκηση και όχι ως διαχείριση.  Ο όρος διαχείριση στα Αγγλικά αποδίδεται ως handling.        Επίσης ο όρος material(s) handling αποδίδεται ως ενδοεπιχειρησιακές διακινήσεις και όχι ως χειρισμός των υλικών όπως συνήθως αποδίδεται.         Σχεδόν  όλες τις φορές  πλειοψηφικά (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) χρησιμοποιείται ο όρος μάνατζερ  αντί του όρου διοικητής ή διαχειριστής ή διευθυντής. Ας μη ξεχνάμε, ότι ο όρος  Management Science αποδίδεται στα Ελληνικά ως Διοικητική Επιστήμη.       Στις συζητήσεις όλων των κεφαλαίων αναφέρεται το νόμισμα του δολαρίου επειδή  το νόμισμα τούτο επικράτησε παγκόσμια.         Όταν αναφέρεται η λέξη logistics αναφέρεται αγγλόφωνα ως logistics ή τα logistics και όχι όπως συνήθως αναφέρεται στα Ελληνικά  ως εφοδιαστική.  

   Για την καλύτερη κατανόηση του κειμένου, πολλοί όροι αποδίδονται ταυτόχρονα και στα αγγλικά.  

     Η διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας αφορά μόνο υλικά (goods) και όχι ανθρώπους.  

      Η εν λόγω ειδικότητα (SCM) υπάρχει σαν ανεξάρτητη  αμιγώς τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο και όχι μόνο σαν μεμονωμένο μάθημα. Δηλαδή οι φοιτητές λαμβάνουν τίτλους σπουδών επί του αντικειμένου σε πολλά εκπειδευτικά ιδρύματα.  

     Η αιτία της ύπαρξης της διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας έγκειται κυρίως στα μεγάλα έξοδα που εμπλέκονται στη διαδικασία και γενικά στην όλη φιλοσοφία της αλυσίδας.  

      Το βιβλίο μπορεί να είναι σύγγραμμα στα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ κοκ σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο  στα πλαίσια του  ανάλογου μαθήματος ή ως βοήθημα σε σύμβουλους επιχειρήσεων ή σε κάθε ενδιαφερόμενο.  

      Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλειοψηφικά και ως σύγγραμμα στο μάθημα της «Διοίκησης Παραγωγής και Υπηρεσιών» εξ’ αιτίας κυρίως των κεφαλαίων 3 και 4  και   7. 

      Στο παρόν βιβλίο δίδεται πληθώρα παραδειγμάτων από παγκόσμιες και μη εμπορικές εταιρείες  επί του θέματος καθώς και στατιστικά στοιχεία. Επίσης δίδονται λυμένα υπολογιστικά παραδείγματα και μη (ασκήσεις γενικού περιεχομένου) με υπόδειξη του τρόπου λύσεώς τους με δοσμένες τις λύσεις ή τις απαντήσεις αυτών καθώς και λυμένα προβλήματα με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.  

      Στο σημείο τούτο πρέπει να σημειώσουμε ότι τυχόν στοιχεία από εταιρείες ή μέθοδοι που εφαρμόστηκαν κατά καιρούς ή στατιστικά στοιχεία, μπορεί επί του παρόντος να μην είναι ενημερωμένα (εταιρείες μπορεί να έχουν πωληθεί σε άλλους ή να μην υπάρχουν πλέον). Απλά και μόνο αναφέρονται, ώστε παραδειγματικά να γίνουν αντιληπτές οι τότε πρακτικές που έλαβαν χώρα από αυτές σαν σημείο αναφοράς και που σίγουρα βοήθησαν αποφασιστικά στην ορθολογιστική χρήση της SC. Τα στοιχεία που αναφέρονται για την εποχή αυτή είναι σίγουρα σωστά.  

     Δια μέσου των εκτεταμένων συζητήσεων και αναλύσεων του κειμένου, γίνεται προσπάθεια ώστε ο αναγνώστης να αποκτήσει μία εμπεριστατωμένη συλλογιστική επί της  διοίκησης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Όταν δε πρόκειται περί ειδικού επί του αντικειμένου, τότε ευελπιστείτε να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις-εμπειρίες.

 

978-960-9732-29-1
Παράσχος Μανιάτης
2018
PAPERBACK
17x24
512
Φόρτωση ...