Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία / Ελένη Νίνα - Παζαρζή

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 9789609732154

Παλιά τιμή: 40,00  

Τιμή: 32,00

(Συμπερ. ΦΠΑ) Κερδίζετε : 8,00 (20%)
-20%
Διαθεσιμότητα: Σε Απόθεμα

 

Η Κοινωνική Ψυχολογία είναι ένας κλάδος των κοινωνικών επιστημών ο οποίος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη δυναμική και γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην Κοινωνιολογία και την Ατομική Ψυχολογία. Στην Ελλάδα καθιερώθηκε την τελευταία τριακονταετία στα πανεπιστημιακά προγράμματα, και γι' αυτό είχαμε στο παρελθόν έλλειψη τόσο στην εκπόνηση πρωτότυπου ερευνητικού και συγγραφικού έργου όσο και ακόμη στην ύπαρξη σύγχρονων διδακτικών εγχειριδίων. Η ίδρυση των πανεπιστημιακών τμημάτων Ψυχολογίας προώθησε την έρευνα και εμπλούτισε την ελληνική βιβλιογραφία στα θέματα αυτά. 

Η παρούσα έκδοση του βιβλίου «Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία» αποτελεί βελτίωση και συμπλήρωση δύο προηγούμενων εκδόσεών μου για την Κοινωνική Ψυχολογία. 

Το βιβλίο αυτό έχει δύο κύριους στόχους: Πρώτιστος στόχος είναι να ενημερωθούν και να προβληματιστούν οι φοιτητές και φοιτήτριες πάνω στα βασικά θέματα και θεωρίες της Κοινωνικής Ψυχολογίας που είναι απαραίτητα για την πληρέστερη κατανόηση των πλευρών και θεμάτων που άπτονται του κλάδου της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, να τους καταστήσει κοινωνούς μιας διαφορετικής οπτικής και προσέγγισης σε θέματα του αντικειμένου σπουδών τους. Επίσης, το βιβλίο στοχεύει να εισαγάγει τον αναγνώστη στις κύριες θεωρίες και μεθόδους της Κοινωνικής Ψυχολογίας και σε επιλεγμένα θέματα με τα οποία ασχολείται η Κοινωνική Ψυχολογία. 

Γνωρίζοντας ότι η οργάνωση της ύλης ενός βιβλίου Κοινωνικής Ψυχολογίας, και μάλιστα διδακτικού εγχειριδίου, που απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες διαφόρων κοινωνικών επιστημών, είναι δύσκολο εγχείρημα και δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των επιμέρους αντικειμένων του κλάδου, η επιλογή της συγκεκριμένης ύλης έγινε με βάση τα ενδιαφέροντα της συγγραφέως αλλά κυρίως τους στόχους του συγκεκριμένου βιβλίου. Η διάρθρωση της ύλης αποτελείται από εννέα κεφάλαια. Έτσι, το πρώτο κεφάλαιο ασχολείται με το αντικείμενο της Κοινωνικής Ψυχολογίας και την ιστορική αναδρομή στην ανάπτυξη του κλάδου. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στις κύριες κατατάξεις των κοινωνιολογικών και ψυχολογικών θεωριών καθώς και των θεωριών της κοινωνικής ψυχολογίας

9789609732154
Ελένη Νίνα - Παζαρζή
Davinci
2015
Μαλακό εξώφυλλο
17*24
304

Περιεχόμενα (Κοινωνική.pdf, 52 Kb) [Λήψη]

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Φόρτωση ...