Κοινωνιολογία - Η Μελέτη και Κατανόηση των Ανθρώπινων Κοινωνιών / Ελένη Νίνα - Παζαρζή

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 9789609732109

Παλιά τιμή: 35,00  

Τιμή: 28,00

(Συμπερ. ΦΠΑ) Κερδίζετε : 7,00 (20%)
-20%
Διαθεσιμότητα: Σε Απόθεμα

 

Το βιβλίο «Κοινωνιολογία. Η μελέτη και κατανόηση των ανθρώπινων κοινωνιών» απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μου, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για το αντικείμενο και την προβληματική της κοινωνιολογικής σκέψης. 

Η διάρθρωση της ύλης έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις ενός διδακτικού εγχειριδίου και να καταστήσει προσφιλές το αντικείμενο του κλάδου με στόχο να παράσχει την πληρέστερη δυνατή κατανόηση της κοινωνικής πραγματικότητας καθώς και να συντελέσει στην υποκίνηση θετικών ενδιαφερόντων για την επιστήμη της κοινωνιολογίας. 

Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει δύο κεφάλαια και αναφέρεται στο αντικείμενο του κλάδου της κοινωνιολογίας, στα κύρια αντικείμενα μελέτης και στις ερευνητικές μεθόδους της κοινωνιολογικής έρευνας. 

Το δεύτερο μέρος, το οποίο αποτελείται από επτά κεφάλαια, είναι αφιερωμένο στην κοινωνιολογική θεωρία.  Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται συνοπτική αναφορά της κοινωνικής σκέψης από την αρχαιότητα έως τον 19ο αιώνα ενώ το τρίτο αναφέρεται στο έργο των πρώτων θεωρητικών της κοινωνιολογίας. Στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύεται το έργο των πέντε κύριων κλασικών κοινωνιολόγων. Στα κεφάλαια 5, 6 και 7 αναπτύσσεται η σύγχρονη κοινωνιολογική θεωρία. Συγκεκριμένα, το κεφάλαιο 5 αναφέρεται σε επιλεγμένες κύριες ταξινομήσεις των κοινωνιολογικών θεωριών, στο κεφάλαιο 6 αναλύονται οι κύριες κοινωνιολογικές θεωρήσεις και το έργο των βασικών θεωρητικών εκπροσώπων τους και τέλος το κεφάλαιο 7 αναφέρεται συνοπτικά στο έργο των κύριων θεωρητικών του 20ου αιώνα.  Το κεφάλαιο 8 περιλαμβάνει επιλεγμένα κείμενα στα οποία εκφράζονται κοινωνιολογικοί προβληματισμοί. 

Το τρίτο μέρος αποτελείται από εννέα κεφάλαια στα οποία αναπτύσσονται ειδικά θέματα της κοινωνιολογικής ανάλυσης, όπως η κοινωνική οργάνωση, η κοινωνικοποίηση του ατόμου, τα φαινόμενα συλλογικής συμπεριφοράς, η επίδραση της παγκοσμιοποίησης στις εργασιακές σχέσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, οι σχέσεις των φύλων στην εργασία και η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων. Το κεφάλαιο 17 αναφέρεται στην ανάπτυξη του κλάδου της κοινωνιολογίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στο παράρτημα περιλαμβάνονται συμπληρωματικά στοιχεία ορισμένων κεφαλαίων. 

Αυτό το βιβλίο βασίστηκε κυρίως σε προηγούμενα διδακτικά μου εγχειρίδια και αποπειράται να καταστήσει τους αναγνώστες κοινωνούς μιας διαφορετικής οπτικής, ίσως διαφορετικής από το κύριο αντικείμενο σπουδών τους, με την πεποίθηση ότι η «κοινωνιολογική φαντασία» όπως την διατύπωσε ο C. WrightMills δεν αποτελεί απαραίτητο στοιχείο μόνο των κοινωνιολόγων για την κατανόηση και εξήγηση της κοινωνικής ζωής, αλλά και των μελών της κοινωνίας ώστε να κατανοήσουν την ίδια τη ζωή τους. Αυτό το βιβλίο, όπως και κάθε άλλο έργο μου, δεν θα ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί χωρίς τη συνδρομή και υποστήριξη του συζύγου μου Μιχάλη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κόρη μου Γεωργία για την συμβολή της στην επιμέλεια της έκδοσης του βιβλίου.

9789609732109
Ελένη Νίνα - Παζαρζή
Da Vinci
2014
Μαλακό εξώφυλλο
9789609732109
496

Περιεχόμενα (Κοινωνιολογία.pdf, 173 Kb) [Λήψη]

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Φόρτωση ...